dijous, 7 de juny del 2012

Bons o dolents?


Títol: Els nens salvatges 
Any: 2012
Gènere: Drama 
Productora: Distinto Films i Áralan Films 
Distribuïdora: Alta Classics 
Biznaga d'or a la millor pel·lícula, Biznaga de plata al millor guió, millor actor de repartiment (Àlex Monner) i millor actriu de repartiment (Aina Clotet) 



Els nens salvatges  procura mostrar com és el món dels adolescents des de la seva prespectiva. La directora del film Patricia Ferreira explica que l'adolescència és una etapa desconeguda, i tan ràpid la passem l'oblidem. Però que passa pel cap dels adolescents, com viuen el pas de nens a persones que han de començar a pendre les seves decisions i moldejar el seu propi caracter? L'Oky (Marina Comas), l'Àlex Monner (Álex) i el Gabi (Albert Baró) són companys d'Institut i tenen 15 anys. L'Oky és una noia reservada, tímida i que no fa enfadar mai els professors, això vol dir que està bé, que és feliç, que l'entenen?

L'Álex és un noi que no estudïa, busca brega a les classes, i sempre diu el que li passa pel cap. Tothom sap quin tipus de mala peça és i com tractar-lo  i el Gabi va subsistint. Però això és només el que sembla, que els passa en realitat? Aquesta pel·lícula reflecteix que just és en aquesta etapa quan pares i mestres, i el conjunt de persones que envolten els adolescents han de saber apropar-se a ells, però no com quan eren petits i els hi preguntaven com els havia anat l'escola, sinó buscant estratègies perquè els protagonistes sàpiguen que els qui estan amb ells, els estimen i els entenen. Cap dels pares d'aquests nens sap qui són els seus fills, una vena als ulls plena de problemes d'adults fa que l'únic important sigui que l'adolescent tregui bones notes com els preocupa als pares de l'Oky, o que el nen sigui un as del kick boxing com desitja el pare del Gabi, en definitiva que siguin la reproducció en petit i millorada dels pares. Cap dels tres nens viu amb famílies desestructurades, el problema no és altre que la falta de comunicació. El pare  de l'Oky vol que la seva filla estudiï, i la mare només vol que el seu màrit i la seva filla no discuteixin, però no la coneixen. Els pares de l'Álex, en canvi saben que el seu fill és un desastre a l'escola però cap d'ells s'ha fixat mai en el seu talent artístic. I el Gabi viu amb una mare atemorida per l'actitud masclista del pare i que encara es pensa que el seu fill és un nen petit, i amb un pare que només li preocupa que sigui un bon boxejador. A l'escola els tenen etiquetats. l'Alex és dolent i l'Oky és bona. Però només la Júlia (Aina Clotet), l'orientadora dels alumnes,  sap que això dels bons i dolents no és real, i que tot es podria solucionar ajudant als més problemàtics i havent escoltat els que mai diuen res.


Podeu veure aquí la primera part del Making Of de la pel·lícula i escoltar l'opinió de la directora del film, Patricia Ferreira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada